Werkwijze en leerproces 4/9

Gepubliceerd op 26 oktober 2017 om 00:01

Hieronder volgt een beschrijving van onze werkwijze bij het plaatsen van het lichtbaken midden in Paderborn en de vier vortexen rondom de Brocken. Een werkwijze die werkenderweg is ontstaan en bij ons en ons team past. Wij hebben gemerkt dat onze intentie het belangrijkst is, naast overgave en vertrouwen. Het is tevens een leerproces voor het energiewerk in de 5de dimensie.

Soms kregen we vooraf informatie of aanwijzingen door, soms pas op de plek zelf. Vooraf, in september, voelden we bijvoorbeeld in een van onze voorbereidende meditaties dat we vanuit ons Hoger Hart roze helende energie stuurden naar de plek waar we naar toe gaan. Regelmatig hebben wij via onze meditaties overleg met ons team om de nodige informatie te verkrijgen. Ook vertrouwen we steeds meer op ons innerlijk weten. Soms wijzigden de plannen, maar dat hoorde bij het leerproces. Stap voor stap beginnen. Ontdekken hoe het werkt. De keer daarop merk je bijvoorbeeld dat je sommige tussenstappen ‘automatiseert’ en het ineens ‘vanzelf’ gaat. Vergelijk het maar met leren fietsen, op enig moment ga je met handen los…

We kregen al eerder door dat we naar Duitsland zouden gaan. Waarom Duitsland en waarom deze plek? Het is “solid ground” is het antwoord van ons spirit team. Benzingerode kwam door als belangrijke plaats evenals Paderborn. Verder kregen we informatie over het werken met kristallen, kaarsen (element vuur) beweging en geluid. We kregen ‘toevallig’ van een vriendin een bergkristal en die voelde goed om mee te nemen naar Paderborn. Verder namen we een celestien steen en kaarsen mee. En de blokfluit van Ernst.

Paderborn ligt op een belangrijke Leylijn. Het wordt een geometrische vorm, zo kregen we door. Gecombineerd met de vijf elementen. Ernst krijgt informatie over een vortex. Hij heeft tot dan toe nog nooit gehoord van vortexen… We verzamelen vervolgens ook informatie via internet over vortexen en octaëders.

Lichtbaken Dom van Paderborn

Vooraf, ergens in september hebben we de energie boven de Dom van Paderborn opgeschoond. In Paderborn volgden we een ritueel dat we via een innerlijk weten doorkregen.

We zijn met het bergkristal met de klok mee rondom de Dom gelopen om het (zon)licht op te vangen. Tevens via een visualisatie de “cirkel rondgemaakt” en met het kristal een cirkelbeweging gemaakt boven een plattegrond die daar hing. 

Dom Paderborn

Daarna naar binnen en via de glas in lood ramen ook het licht opgevangen. Het kristal plaatsten we vervolgens midden in de kerk.

Ter plekke gingen we zitten voor een meditatie en hebben de spirits uitgenodigd die toen het lichtbaken konden “begeisteren” zo kreeg Ernst door.

Ik voelde hele speciale stille energie, ook vanuit de kosmos via mijn hart met de aarde. Het lichtbaken staat er, zo beseften we op dat moment!

Eerste vortex rondom de Brocken

Aanvankelijk zouden we eerst zo’n tien plaatsen rondom de Brocken bezoeken om ze energetisch op te schonen en met elkaar en de Brocken te verbinden. Toen we de eerste dag op weg gingen, konden we de eerste twee plaatsen van ons programma niet vinden en de wegwerker onderweg had geen flauw idee waar wij het over hadden… Wel vonden we een plek met een oorlogsmonument en hebben deze opgeschoond. De energie daar voelde rustig. Maar het niet kunnen vinden van de bewuste plekken, leverde frustratie en boosheid op en we keerden na een vermoeide ochtend naar huis.

Ernst voelde er veel voor het bijltje erbij neer te gooien en er mee op te houden. Dat moment voelde voor mij overigens rustig, alsof we altijd een vrije keuze hebben. Gelukkig kon ik hem later die dag herinneren aan ons doel en overhalen om via een meditatie te kijken naar de situatie. Om een langer verhaal kort te houden: de boosheid haalde uiteindelijk een enorme kracht in hem naar boven en in een simpele krachtige healende beweging – ik kon op tijd bukken – maakte Ernst de betreffende regio volledig energetisch schoon. Dit was de “Carolus” ofwel “Karel de Grote” energie, een woord dat ik al eerder in een droom had gehoord. Op afstand had hij nu gedaan van wat we eigenlijk van plan waren door die tien plekken te willen bezoeken. Wow!

De volgende dag bezochten we – omdat dat goed voelde – toch nog twee plekken van ons lijstje om oude en nieuwe energie met elkaar te verbinden. Dat waren Rhumquelle en de kloosterruïne in Walkenried. De spirit van een monnik van dit klooster die zich eerder had laten zien, had ons al die tijd vergezeld.

Walkenried in octaeder Paderborn
Rhumquelle in octaeder Paderborn

Toen gingen we op weg naar een punt tussen de drie menhirs (die we niet gezien hebben…) tussen Benzingerode, Heimburg en Derenburg om de eerste vortex daadwerkelijk neer te zetten. 

Vortex Benzingerode octaeder Paderborn

We volgden daarvoor deze stappen:

  1. Energetisch schoonmaken van de plek en onze intentie neerzetten.
  2. Verbinding maken tussen oude en nieuwe energieën. Verbinden met het element (de Brocken = vuur). Verbinden met aardewezens en Arcturianen. Verder zijn we zelf via onze lichamen en hart een verbindende schakel, we zijn automatisch zenders en ontvangers van energie.
  3. Blokfluiten (Ernst) om de plek te verbinden met de Arcturianen in het ruimteschip boven de Brocken. Geluid is bovendien een goede manier om de juiste energie neer te zetten.
  4. Vortex neerzetten door Ernst, Vera ondersteunt en voelt mee. Dat ging vanzelf in twee richtingen.
  5. En tot slot vragen we een autocorrectie van de locatie aan de Arcturianen.
Blokfluiten Vortex Rothersütte octaeder Paderborn

Tweede, derde en vierde vortex

Na de ervaring met de eerste vortex waren de tweede, derde en vierde veel gemakkelijker. We bepaalden de plek op de kaart en deden deze drie vortexen op de daaropvolgende dag. De werkwijze was ongeveer hetzelfde als bij de eerste, maar nu hoefden we niet meer naar omliggende plaatsen. Het opschonen en verbinden van de omgeving werd een extra stap in het hele proces.

We kregen ter plekke mooie bevestigingen dat de berekende locaties klopten. Zo was het bij Vienenburg (tweede vortex) mistig, element lucht.

Vortex Vienenburg octaeder Paderborn

De derde vortex bij Riefensbeek lag vlakbij een stuwmeer, element water. 

Vortex Riefensbeek octaeder Paderborn
Vortex Riefensbeek stuwmeer octaeder Paderborn

De vierde vortex bij Rothersütte, element aarde, lag midden in een weiland met omliggende bomen en struikgewas. In het ruisen van de bomen hoorden we de begroeting van de aardewezens. Een mooie plek.

Vortex Rothersütte octaeder Paderborn

De cirkel is rond

Het oogde als een cirkel en met deze vierde vortex maakten we ook de cirkel van de vier vortexen rond! Ik herkende voelbaar de stille energie die ik ook in Paderborn had gevoeld. Ernst voelde de voltooiing van de octaëder. We reden daarna terug naar huis en bedachten dat we onderweg nog langs de plek van de eerste vortex konden gaan. Echter die locatie konden we niet meer terugvinden… We beseften dat de spirits ons doelbewust op een dwaalspoor hadden gebracht dus dat het niet meer nodig was. Bij de vierde en laatste vortex hadden we de cirkel namelijk al rondgemaakt. Dit deel van onze missie was geslaagd!

Afronding

Onze laatste avond in Duitsland nodigden we ‘iedereen’, aardwezens en spirits, “to whom it concerns” uit in een afrondende meditatie. Prachtig om de wederzijdse dankbaarheid en respect samen te ervaren!

Toen we de volgende dag naar huis reden, Ernst de auto startte en ik de navigatie aanzette, stond deze enkele minuten subtiel, maar lang genoeg om op te vallen op 444 km en aankomsttijd 14.14 uur. Daarna pas sprongen de getallen op de werkelijke afstand en tijd… Een saluut van onze vrienden!


«   »