Inzicht in het duister van onze schepping

Gepubliceerd op 4 maart 2024 om 11:24

“Deze Schepping is een uitdrukking van liefde, een uitdrukking van schoonheid, een uitdrukking van harmonie.
Het doel ervan heeft niets te maken met duisternis.” Heru

Bloeiende Krokussen

De laatste jaren zijn Ernst en ik, vanuit onze ervaringen met consulten en healingen die wij aanbieden, opvallend vaak in aanraking geweest met mensen die op de een of andere manier last hebben van duistere energieën. Het betreft bijvoorbeeld mensen die slachtoffer zijn van narcisme, mensen met psychische stoornissen of angsten. Of mensen die last hebben van entiteiten of energetische implantaten. Maar ook mensen die last hebben van fysieke klachten die niet goed te verklaren zijn vanuit reguliere of alternatieve geneeswijzen. 

Ook hadden wij zelf last van uiteenlopende verschijnselen die slechts vollediger te verklaren waren vanuit het gegeven van interfererende duistere energieën. 

Daarnaast zien we natuurlijk in de maatschappij de gevolgen van duistere energieën in onze huidige maatschappij en geschiedenis terug.

Ons energetisch werk voor de aarde, healingen en energetische consulten zijn hierdoor sterk beïnvloed. Samen met ons Spiritteam hebben wij gewerkt aan onze energetische kwaliteiten en daardoor veel inzichten verkregen.

Het duister wordt ook wel het kwaad of onlicht genoemd. In deze eindtijd waarin we leven, voelt het voor mij ook wel of we met een laatste blik achterom het einde van een duister tijdperk afsluiten, en vooral reikhalzend uitkijken naar een hoopvol begin van het nieuwe. 

De tekst die ik hieronder zal introduceren en delen, is met zóveel compassie en liefde geschreven dat ik het graag wil delen met andere zielen die, net als ik, al eeuwenlang worstelen met het duister. 

 

Uit het boek “Return of the Light - Revelations From The Creator God Horus With Karen Kirschbaum and Elora Gabriel” volgt hieronder een korte intro en het begin van (met een lees verder downloadlink) het volledige en in het Nederlands vertaalde hoofdstuk 16. 

In deze tekst komen allerlei verklaringen en rationalisaties van het duister aan de orde. De vele soms “onjuiste” verklaringen passeren de revue en zijn met het prachtige commentaar van Heru verhelderend om te lezen. Terugkijkend op mijn eigen ontwikkeling herken ik veel van de omwegen en dwaalsporen die ik zelf bewandeld heb als lichtwerker.

Hoewel het boek van 2006 en op sommige punten gedateerd overkomt, is hoofdstuk 16 opvallend compleet en springlevend actueel. Ik heb zelden zo’n compleet beeld van het duister gezien. Vanuit het grotere spirituele perspectief biedt het vele handvatten voor wie zich aangetrokken voelt tot deze materie! 

Het boek zelf rouleert op internet alleen nog als ebook. Mocht je interesse hebben, of mocht er iets zijn dat vragen bij je oproept of wil je met ons van gedachten wisselen over dit thema, voel je welkom om contact met ons op te nemen.

Ernst en Vera

 

HOOFDSTUK ZESTIEN - IN HET REINE KOMEN MET DUISTERNIS

Heru heeft uitgelegd dat deze Schepping nooit is ontworpen om negativiteit of kwaad van welke aard dan ook te bevatten. Wij zijn ook niet geschapen om met dit fenomeen om te gaan. Daarom hebben wij mensen het nog steeds moeilijk om duisternis te begrijpen of zelfs maar te geloven dat het echt bestaat, ondanks massaal en voortdurend bewijs van het tegendeel. Filosofen en religieuze leraren hebben door de geschiedenis heen geworsteld met het probleem van het kwaad. In dit hoofdstuk bespreekt Heru de verschillende manieren waarop we de aanwezigheid van duisternis in onze wereld hebben proberen te begrijpen en illustreert daarmee onze ware aard.

Het is belangrijk om te begrijpen dat hoewel de geloofssystemen en rationalisaties die hieronder worden beschreven over het algemeen onjuist zijn, we deze illusies echt nodig hebben gehad om hoop te houden in de donkere tijden waar we doorheen zijn gegaan. Als we op enig moment voorafgaand aan het heden de realiteit van de situatie hadden gezien, zouden de meesten van ons tot wanhoop zijn vervallen. Nu er hulp is, kunnen we de waarheid onder ogen zien en deze illusies van ons af laten glijden.

 

Klik hieronder op download om verder te lezen

Vertaling H 16 Omgaan Met Duisternis
PDF – 238,9 KB