Aangeraakt

Gepubliceerd op 12 maart 2024 om 15:59

Wat er voor de ene ziel uitziet als een dwaalspoor is voor een ander een toeristische route vol uitdagingen en ontdekkingen op de reis in het aardse. Zie en respecteer deze keuze. Geef de ziel de ruimte. Het is niet de bedoeling dat je iemands probleem overneemt of iemand probeert te redden van iets. Het universum herinnerde mij liefdevol aan deze wijze inzichten toen ik Oda leerde kennen.

Oda (niet haar echte naam) kwam bij ons voor een consult en healing vanwege diverse fysieke en emotionele klachten. Daarbij was zij zeer hooggevoelig en had regelmatig verbinding met engelen, maar werd soms ook belaagd door duistere entiteiten. 

Ons spectrum aan mogelijkheden wordt vele malen verdubbeld als wij onze krachten bundelen, dus deden Ernst en ik de sessies samen. Na iedere sessie zagen wij de energie ten goede veranderen, blokkades oplossen en entiteiten verdwijnen. Vele malen meende Ernst de sleutel gevonden te hebben en zou Oda nu toch echt moeten opknappen. 

Echter ze viel iedere iedere keer weer terug en bleef last houden van haar klachten. Aan onze tweewekelijkse sessies leek geen einde te komen. We spraken met haar regelmatig hierover. Er was nog steeds iets… dat niet klopte, maar dat we op dat moment geen van drieën konden verklaren.

We stopten met de sessies. Ernst merkte dat hij door zijn repertoire heen was en hij zag geen mogelijkheden meer voor healing. Voor mij was het duidelijk dat Oda steeds terugviel in haar oude gedrag en beleving van oude patronen en angsten, terwijl de energie duidelijk ten goede veranderde. De veranderingen leken maar niet te beklijven.

Achteraf onderzochten we deze situatie voor onszelf en kwamen tot de volgende inzichten: Allereerst hoefde Ernst niet te twijfelen aan zijn kwaliteiten. Ten tweede hadden wij juist gehandeld door te stoppen. Het beeld dat Ernst in zijn geestesoog zag toen we er met onze spirits op incheckten was deze: hij zag Oda en om haar heen stonden allerlei hekjes. Deze vielen om en dat was een gevolg van de sessies. De weg was vrijgemaakt voor genezing. In het volgende beeld zag hij echter hoe Oda de hekjes weer terug rechtop zette.

Dit beeld was voor ons kristalhelder. Zonder daar al te veel over uit te wijden, zagen wij verschillende mogelijke redenen waarom de behandeling niet werkte en ze (deels onbewust) haar genezing leek te saboteren.

Ondanks al onze vragen en dit open einde, was het voor ons ook duidelijk dat wij Oda een tijdje met rust moesten laten. Mogelijk zou ze eerst zelf iets ontdekken? En mogelijk wilde haar ziel een bepaalde weg inslaan, een weg die wij (nog) niet konden zien? Vragen die wij bovendien niet direct hoeven te beantwoorden voor een ander.

Ik voel me dankbaar voor de mooie en liefdevolle verbinding met Oda. Een ziel die gekozen heeft voor een reis met obstakels, unieke ervaringen en pittige levenslessen. Ernst en ik hebben iets van haar zuivere ziel mogen zien en op zijn minst iets in beweging gebracht... 

Na een ingeving van Ernst namen wij enkele weken later toch weer contact op met Oda. Wij waren blij verrast te horen dat het beter met haar ging. Haar gezondheid was verbeterd. Ook had ze deels haar activiteiten weer opgepakt. Tijdens dit gesprek was er een opening die er eerder nog niet was geweest. We konden met haar spreken over de mechanismen die haar mogelijk hadden belemmerd. Ze herkende deze belemmeringen direct en wist eigenlijk ook wel hoe ze hiermee om kon gaan… Haar verbinding met haar spirituele gidsen en hoger zelf was ook duidelijk verbeterd. Ze had enkele keuzes gemaakt over hoe ze met dit alles verder kon. Ze had van ons eigenlijk niet veel meer nodig dan een bemoedigende schouderklop en enkele handreikingen. Deze dame was duidelijk op weg in haar eigen kracht te komen, echt geweldig. 

Onze energetische verbinding bereikte tijdens dit laatste gesprek een ongekende hoogte, zoals ik dat zelden heb ervaren. Het voelde alsof onze zielen met onze spirits sámen opgetild werden in een cirkel van licht en eenheid, werkelijk prachtig! Ik voelde hoe deze energie veel verder reikte dan ons allemaal samen. Zoals kringen in het water die veel verder gaan dan we kunnen zien, zo is er ‘iets’ aangeraakt. 

Van ziel tot ziel,

Vera