De frequentie van liefde

Gepubliceerd op 1 april 2024 om 10:14

Onlangs werd ik midden in de nacht wakker. Ik kwam van ver, uit hogere sferen, dat voelde ik wel. De woorden “love frequency” kwamen plots in mij op en ik wist direct waar dat mee te maken had. De dag ervoor had ik iets gelezen over ‘groeien van ego- naar hartgedragen bewustzijn’ en dat leek op dat moment een mooi onderwerp voor een blog... Maar eerlijk gezegd was ik moe geworden van de lange teksten in artikelen en boeken, ondanks dat over dit onderwerp mooie dingen geschreven zijn. 

Ik was wakker geworden van lawaai buiten. Harde muziek ergens uit de buurt. Het wonderlijke was dat ik me er totaal niet aan stoorde. Ik nam het waar, niet meer dan dat. Ik zat immers in een bubbel van “love frequency”. Zo midden in de nacht besefte ik plotseling dat mijn blog veel eenvoudiger kon. De “love frequency” en dit ‘aha besef’ hielden me van opwinding meer uit m’n slaap dan het lawaai buiten. Ik liet me leiden door deze hoge frequentie en schreef dit blog.

Spiritualiteit is nooit moeilijk, wij mensen maken het moeilijker dan nodig. Daarmee wil ik lange teksten en boeken zeker niet bagatelliseren, want dat kunnen soms hele mooie aanvullingen zijn op zaken die wij eigenlijk diep van binnen al weten. Er zijn vele wegen waarop we herinnerd worden aan onze persoonlijke spirituele weg. 

De frequentie van liefde is iets dat je onmiddellijk herkent met je hart. Iets heel anders dan lezen of leren met je hoofd. Begin dus met je hart open te stellen...

The greatest distance in the world is the 14 inches from our minds to our hearts.”
(Agnes Baker Pilgrim)

Alles is energie en liefde resoneert op een bepaalde frequentie. Liefde laat geen ruimte voor angst, ofwel de frequentie van liefde dooft de frequentie van angst. Liefde is pure vreugde. Plezier en humor zijn prachtige uitingen die resoneren met de frequentie van liefde.

Als je resoneert met de frequentie van liefde, maak je verbinding met je hart en je goddelijke vermogen om te creëren. Je maakt verbinding met je diepste zelf. Alleen vanuit hartsverbinding met jezelf kun je je in liefde verbinden met anderen. En merk je hoe ‘een’ we eigenlijk zijn. Van nature verbinden we ons al met mensen van wie we houden. Vanuit deze hartsverbinding creëeren we onze werkelijkheid.

“There is nothing you can do that can’t be done, Love is all you need…” (Beatles)

handen verbinden zich met boom

Als je samen met anderen resoneert met de frequentie van liefde, verdubbelt dit vele malen de energie die vervolgens uitstraalt in de wereld. Deze energie gaat zelfs verder dan jouw fysieke lichaam, overstijgt ruimte en tijd. Het raakt anderen die zich (onbewust) hiermee kunnen verbinden en hun eigen energie gaat omhoog. Het verhoogt het collectieve bewustzijn. Onderschat nooit de kracht van liefde.

“Uit onderzoek blijkt dat als groepen mensen regelmatig samen stil zijn dat het effect harmonie en flow is.
Deze positieve effecten gelden niet alleen voor de groep maar ook voor hun omgeving en uiteindelijk de hele wereld.” 
(Stadsverlichting - Tijn Touber)

De frequentie van liefde is bovendien aanstekelijk. Gedeelde vreugd is dubbele vreugd. Maar ook gedeelde smart is halve smart, want als pijn wordt ontvangen in liefde, mag het er helemaal zijn en in liefde opgenomen worden. Alleen in liefde kun je helen. Helemaal! 

Ook de aarde is verbonden met de frequentie van liefde en dat ondersteunt ons. Je zult merken dat je in de natuur gemakkelijker kunt verbinden met de frequentie van liefde.

De frequentie van liefde brengt ons allemaal meer in balans in een chaotische wereld waarin negatieve en misleidende berichtgeving de schreeuwerige boventoon lijkt te voeren. De frequentie van liefde is er al en legt dé basis voor een nieuwe vreedzame wereld, die niet meer gebaseerd zal zijn op angst, afgescheidenheid, conflicten of overheersing. Het is een cocreatie van mensen die zich iedere dag stil en vanzelfsprekend verbinden met de alomvattende frequentie van liefde.

Kies je voor de frequentie van liefde, dan kies je misschien wel voor een lange weg, soms met de nodige obstakels, maar wel voor een weg bezaaid met zegeningen. Het goede nieuws is ook dat je nooit alleen bent en altijd liefdevol verbonden bent met gelijkgestemden. Mensen die net als jij niets liever willen dan samenleven in vrede.

 

Van hart tot hart,

Vera