Oude Meesters en de Nieuwe Wereld

Gepubliceerd op 12 november 2021 om 11:26

In mijn dromen krijg ik beelden te zien over de Nieuwe Wereld in wording. Hoe we dat creëren.

Het vraagt om een ander manier van droomuitleg, want de beelden zijn - weliswaar in mijn dromen herkenbaar - maar 's morgens als ik wakker word, weet ik niet precies hoe ik de beelden moet uitleggen en het klopt ook niet om er oude plaatjes op te plakken. 

Zo zag ik vannacht iets dat leek op een galerij maar dat niet was, ik had er geen woorden voor. Wel wist ik dat ik tegen iemand die naast mij liep zei dat zijn portret daar hing. En er waren veel mensen/spirits/figuren, als in een druk museum waarvan ik wist dat geen museum was... Veel meer kon ik niet uitleggen, want hoe leg ik iets uit waar ik nog geen woorden voor had.

Onze nieuwe manier van droomuitleg gaat meer zo: ik vertel Ernst wat ik gedroomd heb en vervolgens gaan we in meditatie rechtstreeks afstemmen op de energie van die droom. Het verklaren van de droomsymbolen, de oude manier van droomuitleg, slaan we over. Meestal krijgt Ernst in woorden de betekenis door en soms kan ik me in meditatie nog meer herinneren van de droom.

 

Galerij in een droom

De droom van vanmorgen betekende dat ik (met anderen) het ontwerp van de Nieuwe Wereld met de Opgestegen Meesters besprak. Ernst kreeg die betekenis door en ik moest steeds aan iemand denken die het onlangs over de Opgestegen Meesters had gehad. 

Mooi hoe we op die manier onafhankelijk van elkaar, maar wel samen in meditatie, de betekenis ontdekte en elkaar konden bevestigen in de uitleg. Met slechts heel weinig beelden, maar rechtstreeks afgestemd op de energie. De Nieuwe Energie dan wel te verstaan. 

Hoewel. De term 'opgestegen meesters' doet me achteraf toch wel denken aan 'oude meesters'...

Vera