De duivel heeft zijn hart geopend

Gepubliceerd op 14 december 2021 om 10:51

Verwarrend word ik wakker, vol ongeloof. Wat droom ik eigenlijk? “De duivel heeft zijn hart geopend”, hoor ik duidelijk. Tegelijkertijd zie ik dansparen, tegenspelers van elkaar. Ze dansen en bewegen hun handen in een soort high five gebaar naar elkaar toe.

Een van de dansparen, waarvan ik tegelijkertijd toeschouwer en een van de spelers ben, raken elkaars handen zelfs aan.

Heb ik nou de hand van de duivel aangeraakt, besef ik enigszins geschokt.

high five

In een ander droomfragment ben ik uitzinnig van vreugde ergens buiten op straat. Ik bevind me in een grote groep mensen. In mijn plezier en jolige bui roep ik luid “peace, man, peace”. De kleuren en kleding in de droom associeer ik met een jaren zestig kleurige onbezorgde flower power sfeer. Een grote menigte heeft zich inmiddels om ons heen verzameld. Omstanders roepen naar elkaar “kijk Vera nou toch eens, wat grappig”. Ze delen mijn plezier en - hierdoor aangemoedigd - roep ik nogmaals “peace man, peace”.

De dromen symboliseren de tijd van NU. De tegengestelde krachten op aarde, de dualiteit, de polariserende krachten, ze vallen samen en wel NU. Het resultaat van al het werk dat wij (ik bedoel “wij” in de ruimste zin: mensen, lichtkrachten, spirits) hebben gedaan, werpt NU zijn vruchten af. We worden een. We groeien in eenheidsbewustzijn. Ik weet dat - in de taal van de droom - de andere dansparen zullen volgen in de aanraking.

Het voelt onwennig en tegelijkertijd gewoon. Maar wel op een bijzonder moment, zo na de maansverduistering van november, de zonsverduistering van december en via de 12/12 portal op weg naar de midwinter van 21/12. Vlak voor kerst en het magische jaar 2022. En dit alles natuurlijk na enkele eeuwen of langer in de derde dimensie. Peace man, peace... Vrede op aarde.

Nawoord: leuk detail is dat we de afgelopen dagen last hebben van een lekkende keukenkraan. Zo een met een twee knoppen, rood en blauw. Ernst die zich altijd al aan deze kraan ergerde, gaat hem vervangen door een die slechts met één hendel te bedienen is. De rode en de blauwe knop vallen samen. Duidelijke synchroniciteit.

Vera